OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Ergin KARLIBEL Vakfı'nın öncülüğünde 27 Eylül 2004 tarihinde Işıktepeliler'in Eğitimine kazandırılmıştır.

01.01.1970 15748

Okulumuz Işıktepe Şehit Hüseyin Özdamar Çok Programlı Anadolu Lisesi Ergin KARLIBEL Vakfı'nın öncülüğünde Belediye Başkanı İhsan KILIÇ Ordulu işadamları Ergin KARLIBEL, Mustafa POYRAZ, Levent KARLIBEL, Şükrü BODUR, Kadir ENGİN, Onur ÇETİNCEVİZ, Murat HAZİNEDAR'ın katkılarıyla yapılarak 27 Eylül 2004 tarihinde Işıktepeliler'in Eğitimine kazandırılmıştır.   İlk mezunlarını 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılında vermiştir. Okulumuz 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı başında şuanda bulunduğumuz eski Işıktepe Belediye binasına taşınmıştır. Işıktepe Çok Programlı Lisesi olan okul adımız 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı başında Işıktepe Şehit Hüseyin Özdamar Çok Programlı Anadolu Lisesi  olarak değiştirilmiştir. Işıktepe Şehit Hüseyin Özdamar Çok Programlı Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı bulunmakla birlikte bünyesinde Bilişim Teknolojileri bölümü, Çocuk Gelişimi bölümü ve Düz lise kısmı bulunmaktadır.2017 yılında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzun ismi değiştirilmiştir. Bilişim Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi bölümleriyle eğitim öğretime devam edilmektedir.